Ministar MUP-a Unsko-sanskog kantona Ervin Bibanović u posjeti općini Bužim

Danas je u prostorijama općine Bužim održan radni sastanak općinskog načelnika općine Bužim Zikrije Durakovića i predsjedavajuceg Općinskog vijeća Safeta Ljubijankića sa Ministrom MUP-a USK-a Ervinom Bibanovićem. Pored ministra Bibanovića sastanku su prisustvovali i kantonalni zastupnici u Skupštini USK-a Nisvet Jusić, Samir Veladžić i Samir Abazović, Kantonalni pravobranilac Vahid Ćoralić, načelnik Pete policijske uprave Bosanska Krupa Refik Šahinović i komandir Pete policijske uprave – policijske stanice Bužim Kišmetović Mehmed.

Povod za današnji sastanak je rješavanje zgrade policijske stanice Bužim koja se nalazi u katrastofalnom stanju. Pored toga bilo je govora i o realizaciji projekta uvođenja “pametnih semafora” koji će imati visoko sofisticiranu kameru koja prati sigurnost i prekršaje u saobraćaju, a koja ima za cilj prevenciju prekršaja.

Budžetom USK-a za 2016. godinu planirana su sredstava za kupovinu zemljišta i izradu projektne dokumentacije. Dogovoreni su konkretni koraci i usvojen je zaključak da se do naredne sedmice, kada je zakazan drugi sastanak, pripremi potrebna dokumentacija za realizaciju kupovine zemljišta za potrebe izgradnje novog objekta policijske postaje u Bužimu.

Načelnik Duraković, predsjedavajući OV Ljubijankić, Kantonalni zastupnici u Vladi USK-a Abazović, Jusić, Veladžić dali su punu podršku realizaciji ovog projekta, te se zahvalili ministru Bibanoviću na poduzimanju konkretnih koraka za realizaciju ovog projekta, a koji će riješiti ovaj problem. Krajni cilj je izgradanja funkcionalnog objekta policijske stanice koja će biti namjenski urađena prema projektu i namjeni za tu svrhu u kojem će biti smjesteni policijski službenici i administracija.