HADIS JUSIĆ // Zadnje dane u JKP Komrad Bihać iskoristio da zaposli četiri osobe

HadisNHadis Jusić u preduzeću JKP Komrad d.o.o. obavljao je funkciju direktora tokom cijelog četverogodišnjeg mandata njegove stranke u gradu Bihaću, a prije toga široj javnosti bio je nepoznata osoba.

Nakon hapšenja tada aktuelnog gradonačelnika Emdžada Galijaševića GO SDA Bihać je odlučio da na poziciju gradonačelnika kandidira, kako su tada tvrdili mladu uzdanicu ove stranke, Hadisa Jusića, koji je tokom kampanje predstavljen kao uspješni direktor koji je preporodio ovo javno preduzeće, iako nikada nije obrazložena na koji to način i šta je tačno u Komradu “preporođeno”.

Sudeći po atributima kojim je Jusić predstavljen, kao i načinu na koji je sam sebe predstavljao tokom kampanje, očekivalo bi se da vodi brigu o državi i njenoj imovini, kao i troškovima u istom preduzeću.

Prema saznanjima do kojih je naša redakcija došla Hadis Juić je trenutno na godišnjem odmoru, a Komradu je raspisan oglas za upotpunjavanje mjesta novog direktora, međutim, zadnje dane kao direktor ovog preduzeća Jusić je iskoristio da, na štetu istog, zaposli četiri osobe i tako nastavi praksu poznatog stranačkog i rodbinskog zapošljavanje koje je ovdje dobro poznato.

Ovo zapošljavanje direktno ide na štetu i budžet ovog preduzeća koje je dobilo četiri nova uposlenika bez ikakvog javnog konkursa koje on kao direktor preduzeća nažalost nije ni dužan raspisati.

Nastavlja se neodrživa situacija masovnog vala novog zapošljavanja koje je potaknuto političkom trgovinom i koje mladima nezavisnim ljudima još jednom šalju poruku da su najveći biroi za zapošljavanje ovdje samo političke stranke i političke pozicije.

Ne sporimo da ponekad i postoji potreba zapošavanja određenih kadrova, ali opća situacija je takva da treba biti svjestan postojanja nekoliko stotina radnih mjesta viška.