GV Bihać usvojilo Odluku o zabrani zapošljavanja, a nakon dva dana konkurs za dva radnika u JP “Vodovod” d.o.o. Bihać

Gradsko vijeće Bihać je prije samo dva dana usvoilo Odluku o zabrani zapošljavanja u javnim preduzećima i ustanovama pod “krovom” Grada Bihaća, a danas je objavljen konkurs za dva nova radnika u JP “Vodovod” d.o.o. Bihać.

Istini za volju, na isti dan je Upravni odbor donio je ovu Odluku, a dali je Odluku donio “Stari ” ili novi UO potpuno je nebitno jer je postojalo dva dana za poništenje Odluke i povlačenje iste iz procedure za objavu.

Još uvijek postoji procedura poništenja ovog konkursa, a na gradskoj vlasti je da povuče slijedeći korak.

“Svaka smjena vlasti i dolazak nove političke strukture do sada je značilo i nova zapošljavanja u javnim preduzećima i to se nama ne smije desiti i stog želim da zajedno sa GV Bihać donesemo odluku i zaustavimo zapošljavanje. Također, želim da osiguramo kvalitetniji rad iz vlastiti izvora i dodatnim obrazovanjem naših radnika. Nakon šest mjeseci ponovo ćemo razmotriti ovu odluku jer ćemo u međuvremenu raspravljati i o poslovanjima javnih poduzeća i vidjeti ćemo da li i gdje postoji opravdanost novog zapošljavanj” – kazao je gradonačelnik Fazlić prije dva dana.