Asim Kamber u toplom domu priprema novu kolumnu?

Portal ABC je jučer objavio informaciju o navodnom hapšenju federalnog zastupnika i predsjednika SDA Sanski Most Asima Kambera koju je u svojim Vijestima objelodanila Nezavisna televizija 101 iz Prijedora, a dojavio ju je i anonimni izvor.

– Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih MUP-u USK-a izdat je nakog za hapšenje federalnog zastupnika i predsjednika SDA Sanski Most Asima Kambera, naime kako također saznajemo vozač direktora Unsko-sanskih šuma priznao je pred istražiteljima o svim transakcijama novca, nezakonitim naravno, a to sve po naredbi Asima Kambera. Ako se ova vijest pokaže tačnom i ako se ovaj politički manipulator nađe iza rešetaka, biće to poslije slučaja u Srebrenici, direktan udar na SDA i njenog predsjednika Bakira Izetbegovića koji sve više gubi popularnost kod bošnjačkog korpusa. Saznajemo da su Kamberu doušnici iz vrha Kantonalnih instirucija javili za nalog za hapšenje, te nezvanično saznajemo i to da je on nestao iz Sanskog Mosta i navodno je otišao u Hrvatsku jer ima državljanstvo i ove susjedne države, gdje je u toku ratnih sukoba živio – izvijestila je novinarka Nezavisne televizije 101.

U cilju pravovremenog informisanja javnosti informaciju smo žurno objavili ne sluteći da se radi o smišljenom potezu spin majstora Asima Kambra koji se ovih dana pokušava javnosti predstaviti kao žrtva „političko-pravosudnih“ podmetanja.

Istini za volju, Prijedorska TV 101 nema značajnu gledanost na širem području USK-a, osim u Sanskom Mostu, pa je vijest odjeknula tek nakon što je našla put do interneta. Ubrzo nakon toga, u izjavi za portal Faktor.ba, inače blizak SDA, sam Asim Kamber je dematovao tu informaciju

– Ja sam u Sanskom Mostu, provodim upravo vrijeme sa svojim unukama. Što se tiče priča o nalozima za hapšenje, ja to već godinama slušam, radi se o nekim političko-pravosudnim spinovima. Ovdje se pravosuđe uvuklo u neke probleme iz kojih ne zna da izađe. Mene pokušavaju uvući u to. Sutra ću ovdje prisustvovati jednoj akciji čisćenja, fotografisat ću se i to objaviti, pa će se vidjeti da nisam nigdje pobjegao – kazao je Kamber za Faktor.ba.

Po formuli ranije viđenoj kod drugih političkih aktera protiv kojih su pokretani sudski procesi, najpoznatiji tekstopisac, kolumnista i bloger na političkoj sceni USK-a na ovaj način se vjerovatno pokušava predstaviti žrtvom svestrane hajke na njegovu ličnost i poljuljati kredibilitet onih čiju podršku i zaštitu ne uživa. Ponovo smo nasjeli.

S druge strane, u svojim kolumnama potpuno nevješto pokušava minimizirati sudski proces protiv njegovog prijatelja Đevada Muslimovića, bivšeg direktora JP Unsko-sanske šume kojem se ovih dana sudi za protupravno pribavljanje koristi od 540.100 KM, te omalovažiti čitav slučaj i svjedoke koji su otvorili „pandorinu kutiju“, pa su stvari prilično jasne.

Međutim, nakon čitavog slučaja, ne preostaje nam ništa drugo do uputiti izvinjenje našim čitaocima, a ispričavamo se i gospodinu Kamberu za prenošenje ovih informacija i radujemo se njegovoj narednoj kolumni.  #AsimeOprosti