Bihaćki kajakaši u sezoni 2017. planiraju vratiti sjaj sportu na rijeci Uni

Bihaćki kajakaši iz Kajak kanu kluba “UNA” Bihać su uspjeli završiti teške zimske pripreme za sezonu 2017., te zajedno sa svojim trenerom Samirom Karabašićem-Kamačom u subotu 18.03.2017. godine učestvuju na prvom ovosezonskom takmičenju u Sloveniji-Ljubljana na stazi Tacen u disciplini slalom.

Već narednog vikenda su prijavljeni da učestvuju na takmičenju od 23. do 26.03.17. godine na Internacionalnom ICF slalom takmičenju u Solkanu-Slovenija, gdje će odmjeriti zaveslaje sa najboljim kajakašima iz Evrope.
– Zimske pripreme su bile iznimno teške i naši takmičari nikad nisu bili spremniji za početak sezone kao sad. Ova generacija takmičara jako puno obećava, jako su uporni, slušaju savjete i odmah ih primjenjuju. Nisu ih sprječavali ni vremenski uvijeti koji su bili zaista  teški. U Tacenu i Solkanu očekujemo vidan napredak naših takmičara, te se nadam da uz određena finansijska sredstva omogućimo im dalji napredak te stvaranju novog Olimpijca iz Bihaća. U Tacen idu: Emir i Sandi Abdihodžić, Emir Redžić, Adian i Denis Čavkunović. Predsjednik zajedno sa Upravom pokušava riješiti finansijska sredstva koja će biti dovoljna da učestvujemo na što više takmičenja, jer samo na takav način možemo uspjeti- istakao je Kamačo.

U narednom periodu ćemo pokušati riješiti sredstva sa sponzorima koji su prepoznali kvalitet i ozbiljnost rada kluba, te pomoći projektu stvaranja novog Olimpijca i zajedničkim snagama omasoviti kajakaški sport u Bihaću. Dok nam uslovi dozvole na rijeci Uni kod našeg kluba će biti organizirane škole kajaka, tako da se za budućnost kajakaškog sporta ne trebamo brinuti-istakao je Haris Redžić predsjednik kluba.

Unske labudove očekuje jako duga i naporna sezona i najveće želje su im usmjerene da pokušaju otići na što više Evropskih i Svjetskih takmičenja, te vratiti kajakaški sport na mjesto gdje je oduvijek i bio- SPORT RIJEKE UNE.