Ko je bio nezadovoljan budžetom USK-a za 2017. godinu

Ovakvim ishodom nakon cjelodnevne rasprave i brojnih pauza zadovoljni su i premijer i danas potvrđena dvotrećinska većina, jer je svoj glas ‘za’ dao 21 zastupnik.

Budžet Unsko-sanskog kantona (USK) za 2017. godinu iznosi 218 milona KM. Ovakvim ishodom nakon cjelodnevnih rasprava i brojnih pauza zadovoljni su i premijer i danas potvrđena dvotrećinska većina, jer je svoj glas ‘za’ dao 21 zastupnik.

Iako ističu da im je drago zbog usvojenog budžeta, najnezadovoljniji su zastupnici Klubova A SDA i SDP-a, kojima od brojnih predloženih amandmana nije usvojen nijedan. Samo je SDP predložio 12 amandmana. Nezadovoljstvo je iskazao i predstavnik DNZ-a, Kenan Keserović.

U svakom slučaju, opozicija ističe da neće opstruirati budući rad Skupštine, niti tražiti ostavku Vlade, jer je, dodaju, očito da ona ima podršku većine, te tako, kažu, ne snose odgovornost za naredne odluke.

Premijer Husein Rošić smatra da je i prošlogodišnji budžet bio mnogo pozitivniji u odnosu na 2015. godinu, te smatra da će i ova donijeti dobre rezultate.

Predsjedavajući Skupštine Nijaz Hušić već je za ponedjeljak najavio sjednicu Kolegija, kako bi se zakazale nove sjednice i odradio zaostali posao.