Danas nova rekonstrukcija Vlade ??? Svjetlo na kraju tunela ili jureći voz …

Kako prenose krajiški portlali danas bi se trebala desiti djelimična rekonstrukcija Vlade USK-a sa novom skupštinskom većinom u kojoj neće biti Laburista Fikreta Abdića.

Proces promjena u skupštinskoj većini pokrenuli su zastupnici Samir Veladžić, Nisvet Jusić, Mehmed Mahmić i Nijaz Kadirić koji su mjesecima vodili političku borbu da se te promjene i dese.

Kantonalni odbor SDA prihvatio je da se ide u rekonstrukciju i da se pravi nova većina bez Laburista, međutim, Asim Kamber iz S. Mosta se usprotivio izbacivanju Laburista iz većine. Izbacivanjem Laburista i ulaskom pomenutih zastupnika u parlamentarnu većinu u cijelosti bi se ograničilo djelovanje Asima Kambera, koji je nakon hapšenja Amira Zukića i Asima Sarajlića ostao bez ”podrške” Centrale SDA.

Asim Kamber je jedan od rijetkih krajiških političara koji se drznuo praviti političke dogovore sa porodicom Abdić koja je u ratu plaćala Milorada Ulemek Legiju i njegove srpske specijalce da ratuje na strani Abdićeve autonomije a protiv Armije RBiH.

Skriven iza SDA kojoj Bošnjaci i dalje daju najveću podršku, prvenstveno zbog rahmetli Predsjednika, Kamber igra na kartu da će narod brzo zaboraviti njegov bliski odnos sa Laburistima Fikreta Abdića te da će se 2018. godine opet govoriti o spašavanju Države, ugroženosti a ne o njemu.