Abdić-Jelenović: Nije nikakva tajna da smo u koaliciji sa SDA na Unsko-sanskom kantonu, ne trebamo se lagati

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Velika Kladuša poteglo se pitanje i koalicija SDA sa Laburistima na USK od strane vijećnice SDA Bisenije Mušedinović koja je iznijela kako je zaključak KO SDA USK da nisu u koaliciji sa Laburistima, te da oni to nikada nisu bili niti će biti.

Abdić Jelenović je u odgovoru na izlaganje vijećnice SDA o zaključcima Kantonalnog odbora SDA USK istakla kako joj je žao što vijećnica SDA Bisenija Mušedinović na takav način izlazi u javnost te da ona ne voli živjeti u laži.

Abdić-Jelenović je također istakla kako se Laburisti ne ograđuju od toga da su u koaliciji sa SDA,te da je to zvanična odluka ove stranke, što svako do sada zna i da ta koalicija nije nikakva tajna.

Možda u SDA zvanično stoji da nisu u koaliciji sa Laburistima ali realna situacija je jasna i ne vidi razloga za ono što znaju građani da se oni tu međusobno lažu, istakla je predsjednica Kluba Laburista u OV Velika Kladuša Elvira Abdić-Jelenović.

Ono što je evidentno da SDA i dalje nastavlja sa uvjeravanjem građanstva kako nisu u koaliciji sa Laburistima dok je uvidom u imenovanja članova upravnih odbora javnih preduzeća koalicija između SDA i Laburista itekako jasna.

.