SAMO U BIH // Direktor Obavještajne službe na parlamentarnu komisiju došao s pištoljem?!.

  Bivši tjelohranitelj Bakira Izetbegovića, a sada tjelohranitelj njegove politike, Osman Mehmedagić Osmica ne prestaje šokirati svojim ponašanjem.

  Pištolj za pojasom

  Nakon uistinu svjetskog kurioziteta da supruga šefa Obavještajne službe na društvenim mrežama komentira ili čak najavljuje kraj pojedinim visokopozicioniranim političarima, Osmica se svojim jučerašnjim postupkom potrudio da uđe u Riplijevu rubriku “Vjerovali ili ne”!

  Kako pokazuju fotografije “Avazovog” fotoreportera, Mehmedagić je jučer u zgradu institucija BiH ušao i kretao se naoružan pištoljem za pojasom. Još gore, Mehmedagić je snimljen kada dolazi na sjednicu Komisije za nadzor legalnosti rada Obavještajne službe kojoj je on na čelu, u trenutku kada se pozdravlja s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom, koji je jučer imao susret s crnogorskim kolegom Srđanom Darmanovićem.

  Ovakav primitivizam ili kukavičluk sigurno nije zabilježen u zapadnim zemljama. Šta bi se, zaista, dogodilo kada bi direktor CIA-e u Americi na sjednicu komisije Senata ili Kongresa, gdje se raspravlja o njegovom radu, otišao naoružan?.

  Naravno, za ljude u Izetbegovićevom krugu i njihove hanume što srozavaju svaki nivo države ovakve su usporedbe prosto nemoguće i ne očekuje se da oni pokažu civilizirano i odgovorno političko i funkcionersko ponašanje.

  Nikome ne vjeruje

  Nakon što vide ove fotografije, neki članovi Komisije za nadzor nad radom OSA-e koji su na jučerašnjoj sjednici imali žestoku polemiku s Mehmedagićem možda će se retroaktivno uplašiti kada saznaju da je on bio naoružan.

  Ipak, od ovog karikaturalnog pitanja mnogo je važnije sljedeće: Ako direktor OSA-e ne vjeruje institucijama svoje države, odnosno zvaničnom osiguranju u zgradi institucija BiH – a ostaje dilema da li on vjeruje i svojoj agenciji koja se po službenoj dužnosti mora brinuti o njegovoj sigurnosti – kako bi se tek trebali osjećati obični građani ove zemlje?  .