Meteorolozi najavljuju: Slijedi nova velika promjena

    Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za nekoliko narednih dana. Kako piše u saopćenju, nešto ugodnije temperature zraka koje su danas zabilježene u BiH, uskoro će zamijeniti novi talas vrućina.

    Kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima? Velika u promjena u odnosu na vremenske prilike danas zabilježene u Bosni i Hercegovini…

    Utorak: sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 20 do 25, a najviša dnevna od 29 do 34, na jugu od 35 do 39 stepeni.

    Srijeda: sunčano, ponegdje uz malu do umjerenu oblačnost. U večernim satima ponegdje u Posavini i Krajini je moguć pljusak kiše i grmljavina. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu od 22 do 27, a najviša dnevna od 32 do 38, na jugu i sjeveru do 41 stepen.

    Četvrtak: sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernim satima na sjeveru i sjeverozapadu Bosne je moguć pljusak kiše i grmljavina. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu od 24 do 29, a najviša dnevne od 33 do 39, na jugu i sjeveru do 42 stepena.