SKUPŠTINSKI ZASTUPNICI UNSKO-SANSKOG KANTONA TRAŽE DA SE UKINE DOKUMENTARNI SERIJAL “SVI ZLOČINI FIKRETA ABDIĆA”.

Pojedini zastupnici u Skupstini USK traže ukidanje dokumentarnog serijala u produkciji RTVUSK-a koji govori o zločinima počinjenim u Bihaćkom okrugu za vrijeme tzv. APZB u režiji istoimenog ratnog zločinca.

Naime, na prošloj Skupštini USK-a na zahtjev Laburističke stranke i DF-a nije usvojen izvještaj o radu ove televizijske kuće. Iako je riječ o pozitivnom izvještaju i kvalitetnom radu direktora Mustafića, DF i Laburisti traže njegovu smjenu. Na drugoj strani zastupnici SDA i SBB-a svjesno služe politici DF-a i Laburista.

Pored ovoga u javnost su procurile informacije da su pojedini poslanici u Skupštini Unsko-sanskog kantona tražili ukidanje ovoga serijala.

Ova dešavanje izazvala su burne reakcije kako kod građana, tako i kod samih uposlenika RTVUSK. Izjavu jednog od uposlenika, a ujedno i pripadnika V korpusa, Vam prenosimo u cijelosti:

Čast mi je što sam sa svojim kolegama učestvovao zadnjih nekoliko mjeseci u snimanju i realizaciji istog jer građani zaslužuju da se zna istina.

Pojedini zastupnici stranka koje imaju većinu u Skupštini USK-a, čast izuzecima ali i one stranke koje je osnovao istoimeni zločinac, traže da se ista ukine i prestane sa emitovanjem. Naravno ne smiju to javno reći nego po hodnicima iznose svoje mišljenje, stavove i vrše pritisak na RTVUSK. Da vidim kako će isti pogledati u oči majkama, očevima, logorašima, invalidima, djeci poginulih boraca koji su dali živote i svoje zdravlje da oni danas imaju primanja nekoliko hiljada maraka.

Ja sam ponosan na svoju kuću i kolege, a vi zastupnici tražite oprost od gotovo 700 Šehida boraca 5. Korpusa koji su poginuli na ratištu sa paravojnom vojskom tzv. APZB….

Živjela Bosna i Hercegovina….

Ekrem Halilagić