Kako izbjeći pet najčešćih PayPal prijevara?

Popularni servis za sigurno plaćanje online svoje korisnike najčešće kontaktira putem e-maila što znači da internet vrvi ljudima koji to nastoje zlorabiti

Kako biste izbjegli brojne zamke koje hakeri i prevaranti postavljaju ne bi li se domogli vaših informacija i, potencijalno, broja kreditne kartice, najbolje je pomoć potražiti na samom izvoru. Evo koje mjere predostrožnosti svojim korisnicima predlaže sam PayPal.

Pazite na lažne ‘službene e-mailove’

Internet prevaranti često koriste ‘prijateljska imena’ kako bi nasamarili žrtvu i natjerali ju da klikne na opasni link. Primjerice, email koji dobijete od ‘PayPal Services’ zapravo dolazi s adrese spfr2013qz7@nomail.com.

Neki klijenti za elektroničku poštu korisniku odmah ne prikazuju adresu pošiljatelja. Ako mišem prijeđete preko imena pošiljatelja i stisnete ‘Reply’, ona će vam se u cijelosti prikazati. ‘Napredni’ muljatori vrlo često mijenjaju cijelo ime kako bi izgledali kao ‘original’, stoga vodite računa o tipfelerima. Prepoznavanje točnog pošiljatelja vrlo je važan korak prema sigurnosti, no on ponekad nije dovoljan. Kada provjeravate svoj račun, vodite računa da uvijek u preglednik upišete www.paypal.com umjesto da klikate na adresu ponuđenu u samoj poruci.