Gdje je nestao Građanski savez u Bihaću?

Na netom završenim izborima za predsjednika i članove Mjesnih zajednica Grada Bihaća, Građanski savez je skoro nestao sa političke scene. Iako su imali kandidate u skoro svim mjesnim zajednicama obraz GS uspio je sačuvati samo Ferid Kurtović ispred MZ Sokolac gdje je GS dobio podršku građana, ne brojeći i jednog člana savjeta u MZ Izačić.

Podsjetimo, na lokalnim izborima 2016.godine Građanski savez (GS) pored funkcije Gradonačelnika Šuhreta Fazlića, kao druga stranka po broju osvojenih glasova osvojili su pet (5) mandata u Gradskom Vijeću Grada Bihaća, sa ukupno osvojenih 3.458 glasova.

Obzirom da su druge stranke koje participiraju u Gradskom vijeću ostvarile značajne rezultate u izborima za predsjednike i članove savjeta mjesnih zajednica, gdje je SDA i dalje zadržala prvu poziciju sa najvećim brojem osvojenih mjesta a slijede je SDP, ASDA, Nezavisni blok, DF i SBB, postavlja se logično pitanje gdje je nestao Građanski savez?

Pokret nastao kao bunt građana nezadovoljnih dotadašnjom politikom „crvenih i zelenih“, koji je oko sebe okupio dio građana politički neafirmisanih dobio je 2016.godine zavidnu podršku građana za svoj program da bi nakon samo godinu dana „ispario“ sa političke scene Grada Bihaća.

Da li je uzrok takvom lošem rezultatu nezadovoljstvo građana radom izbranog Gradonačelnika u proteklih godinu dana ili ne radom izabranih gradskih vijećnika ispred GS-a ostavljamo njima na analizu i poziv na paljenje alarma za buđenje i aktivniji rad da ne bi na općim izborima 2018.godine doživili sudbinu Stranke za BiH i potpuno nestali sa političke scene Grada Bihaća.