UDRUŽENJE AUTOPRIJEVOZNIKA „BUS“: OD PONEDJELJKA OBUSTAVA PRIJEVOZA UČENIKA?

- Iz Udruženja „BUS“ se nadaju da će Vlada ispoštovati njihove zahtjeve, te da do obustave prijevoza učenika osnovnih škola neće doći

Udruženje prijevoznika u javnom i cestovnom saobraćaju „BUS“ Bihać organizirali su danas sastanak sa predstavnicima autoprijevoznika USK-a. Ukoliko Vlada USK-a ne ispuni njihove zahtjeve, a to je isplata duga za 9. i 10. mjesec do petka, autoprijevoznici će obustaviti  prijevoz učenika osnovnih škola u ponedjeljak.
Od početka školske godine, preciznije za četiri  mjeseca rada, autoprijevoznici nisu dobili niti jednu marku. Neizmirene obaveze dovele su ih  u tešku situaciju. Na sastanku  koji je nedavno održan sa predstavnicima Vlade, dogovoreno je da dug za 9. i 10.  mjesec bude isplaćen do 11. decembra ove godine. Kako do isplate nije došlo, autoprijevoznici su odlučili obustaviti prijevoz učenika osnovnih škola od ponedjeljka. Iz resornog ministarstva pojašnjavaju da  njihova traženja shvataju ozbiljno, ali da zbog usklađivanja Kolektivnog ugovora za obrazovanje, odnosno  testnog obračuna, na kojem se radi skoro godinu dana,  nisu bili u prilici izvršiti uplatu. Iz Udruženja „BUS“ se nadaju da će Vlada ispoštovati njihove zahtjeve, te da do obustave prijevoza učenika osnovnih škola neće doći.