Učenici osnovne škole „Ostrožac“ održali zabavni program u Bosanskoj Krupi

Učenici petog razreda osnovne škole „Ostrožac” u velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi održali su raznovrsni zabavni program za učenike Prve i Druge osnovne škole te starije grupe vrtića. U sklopu projekta „Djeca djeci” učenici sa Ostrožca pripremili su program koji je sadržavao glumu, pjesmu i recitaciju. Sam sadržaj programa bio je i zabavan i poučan, učenici su recitovali i pjevali rodoljubne i dječije pjesmice dok su se u igrokazu po imenu „Nekad i sad – Ni nalik” osvrnuli na loše strane korištenja mobilnih telefona i vječite sukobe generacija.Ovaj projekt prije svega ima za cilj da svu djecu zbližava, a sama ideja dolazi od Sabihe Đuzelić – profesorice razredne nastave osnovne škole Ostrožac:
„Došla sam na ideju jer sam kroz rad s djecom shvatila da je to što oni rade vrlo vrijedno i željela sam da taj projekt proširimo da bi ih vidjelo što više ljudi . Bili smo na Vlašiću gdje su svi bili oduševljeni našim predstavama i to je ustvari bio i pokretač da pokrenemo saradnju sa Domom kulture, Osnovnim školama i mališanima iz vrtića u Bosanskoj Krupi”.
O samom projektu „Djeca djeci” Sabiha je rekla:
„Ja sam taj projekt nazvala „Djeca djeci” jer mislim da će moji u čenici motivisati ostale u čenike da budu kreativniji. Za ovaj projekt jako sam zahvalna roditeljima djece jer vjerujte da bez kvalitetne saradnje sa roditeljima ništa od ovog projekta ne bi bilo, oni daju materijalna sredstva,zajedno šijemo kostime za predstave,zajedno radimo , prevozimo djecu itd… Sve je to o našem trošku i nismo tražili nikakve donacije”
Sala Doma kulture bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a osim učenika Prve i Druge osnovne škole kojih je zajedno sa mališanima iz vrtića bilo oko tri stotine, program je pratio i odredeni broj gostiju.