Odlazi li SDP Bihaća u opoziciju nakon današnje sjednice Gradskog vijeća Bihać?

Današnju sjednicu Gradskog vijeća Bihać obilježio je sukob Gradonačelnika Fazlić Šuhreta (GS) i vijećnika SDP-a Bihać, koji zajedno sa Građanskom strankom, Demokratskom frontom i ASDA čine većinu u Gradskom vijeću Bihać.

Sportskim žargonom rečeno Gradonačelnik je sa pobjedom od 3:0  deklasirao vijećnike SDP Bihaća, koji su danas po prvi put napustili vijećnicu pognutih glava.

Prvi je u napad krenuo Gradonačelnik prozivajući SDP Bihaća zbog njihove nedavne press konferencije na kojoj su iznijeli podatak da preko 2.500 rasvjetnih tijela u Bihaću ne radi i da se Bihać nalazi u potpunom mraku, nazivajući rukovodstvo SDP-a lažovima, koji iznose lažne informacije.

Podsjetimo na press konferenciju:

https://www.uskdanas.ba/2018/01/17/fom-sdp-bihac-potpuni-mrak-i-depresija-u-nekada-bljestavom-gradu/

Ne očekujući ovako žestoku reakciju i kritiku od strane Gradonačelnika, vijećnike SDP Bihaća je pokosila druga informacija a to je da bez obzira na mišljenje većine stanovnika MZ Centar i protivljenje SDP Bihaća, Gradonačelnik slaže novu matematiku da riješi većinu potrebnu za nastavak avanture zvana Izgradnja BBI Centra Bihać.

Podsjetimo, jučer su na održanoj javnoj raspravi, građani demonstrativno napustili raspravu ne slažući se predstavljenim od strane Gradonačelnika i službi organa uprave.

https://www.uskdanas.ba/2018/01/30/bihac-gradani-mz-centar-protiv-gradnje-bbi-centra/

Kao šlag na kraju i jasnu poruku SDPu Bihać da Gradonačelnik više ne računa na njihovu podršku jeste ne prihvatanje rezultata na nedavno provedenim izborima u mjesnim zajednicama odnosno ponavljanje istih u MZ Jezero-Privilica i MZ Ozimice 1 a gdje su većinu u istim, prema neformalnim rezultatima, osvojili upravo predstavnici SDP-a Bihać.

Rezime današnjeg vijeća, Gradonačelnik Fazlić 3, SDP Bihać 0.