REZULTATI ANKETE POPULARNOSTI: U Krajini SDP na vrhu, SDA i A-SDA vodili duel za drugo mjesto

Socijaldemokratska partija BiH (SDP) u Krajini bi, čini se, mogla vratiti izgubljeno povjerenje glasača, pokazala je anketa koju je sproveo portal Cazin.NET. Dok su birači SDA i A-SDA vodili međudobni duel i dijelili negativan rejting suprotnoj strani, SDP je iz svega toga profitirao te na kraju ankete završio na prvoj poziciji.

Ako gledamo rezultate ankete, primjetno je nepovjerenje i negativan stav kompletnog biračkog tijela prema svim partijama, gdje kod svih političkih opcija dominiraju negativni glasovi. Upravo prva pozicija SDP-a može se pripisati najmanjem broju negativnih glasova, što je u međusobnom zbrajanju dalo prvu poziciju. Na 4. poziciji iznenađujuće je došao Nezavisni blok Senada Šepića, dok je na zadnjoj poziciji završila Demokratska narodna zajednica (DNZ).

           – “Dokaz je ovo da je ovom narodu puna kapa praznih priča, privatnih interesa, bezobraznih primanja i kriminalnog bogaćenja političara. Činjenica da smo po broju pozitivnih glasova drugi, te najmanji broj negativnih, govori da ovaj narod želi promjene, želi nam dati ponovo šansu, koju nikako ne smijemo propustiti i nikada više s onima koji ovaj narod i domovinu nam BiH guraju u ponor. Zahvaljujem se svima koji su nas podržali i želim reći da to i potvrde olovkom u oktobru, te da više nikada nećemo prokockati njihovo povjerenje”, rekao nam je mr. Razim Halkić, predsjednik SDP Cazin.

U prilogu pogledajte kompletne rezultate ankete u kojoj je učestvovalo devet političkih partija.

sdp

sda

asda

blok

sbb

nasa

df

lab

dnz