BBI Invest se povukao iz gradnje BBI centra u Bihaću?

Kako nezvanično saznajemo BBI Invest, sestra kompanija BBI koncerna zadužena za investicije, poslala je zahtjev Gradu Bihaću da se povlači iz namjere gradnje BBI Centra Bihać.

Uz zahtjev za povrat milionskih sredstava uplaćenih Gradu Bihać, tražena je i zakonska zatezna kamata koja podsjećamo iznosi 12% na godišnjem nivou sukladno zakonskim normama.

Tako se i zvanično bliži kraj priče oko izgradnje BBI Centra Bihać, za kojeg podsjećamo prošli gradonačelnik Emdžad Galijašević (SDA) je otvoreno lobirao pa čak i srušio okolne prateće objekte na lokaciji Kina Una a isto kino doveo do neprepoznatljivosti i u potpunosti narušio izgled objekta, devastacijom istog a svu u cilju smanjivanja vrijednosti istog i stvaranja slike u očima javnosti kako je Kino Una propao projekta prethodne vlasti.

Trenutni gradonačelnik Šuhret Galijašević (GS) je bio između dvije vatre po pitanju gradnje istog jer s jedne strane prazna gradska kasa mu nije dozvoljavala da otkaže gradnju istog a što je od njega s druge strane zahtjevala trenutna vladajuća struktura u Gradskom vijeću GS, SDP, ASDA.

Obzirom na zahtjev investitora o povratu sredstava i praznu gradsku kasu postavlja se realno pitanje kako i na koji način će Grad Bihać vratiti uzeta sredstva?