Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ stiže i u Bihać

Pozivamo medije da proprate akciju šišanja i doniranja kose 15. aprila, 2018. godine u periodu od 10:00 do 16:00, na centralnom prostoru unutar Bingo Centra u Bihaću.

U sklopu projekta „Moja kosa tvoja kosa“ Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka. U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Sve građane Unsko-sanskog kantona pozivamo da dođu u Bingo Centar u Bihaću, 15. aprila od 10:00 do 16:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka. Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

Poziv upućujemo djevojkama i momcima iz Velike Kladuše da se uključe u ovu humanu akciju, na čemu se Redakcija ReprezenT-a unaprijed zahvaljuje.Do sada smo izradili i uručili 15 perika, a 6 perika su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ podržala je i Amra Silajdžić Džeko donirajući svoju kosu, te je iskazala svoju podršku Udruženju „Srce za djecu“ tako što je postala prvi ambasador Udruženja i na taj način pruža podršku radu Udruženja. Prijatelj akcije – Bingo i Bingo Centar Bihać. Projekat „Moja kosa, tvoja kosa“ podržan je od strane Vlade Švicarske. Kontakt za medije: 033-215-416

Source:Reprezent