(VIDEO) Svađa boraca ispred Parlamenta FBiH

  image
  /Damir Ćumurović

  Ispred Parlamenta FBiH, u kojem se očekuje početak vanredna sjednica, i dalje se nalazi nekoliko desetina demobilisanih boraca.

  Iako na sjednici neće biti govora o boračkoj populaciji, okupljeni borci su i dalje ispred zgrade i kako ističu, ne odustaju od svojih zahtjeva. U jednom trenutku je između njih doško do prepirke. Pogledajte kako je to izgledalo.

  10.14

  Naši zahtjevi se neće riješiti bez revolucije, ovo ne vrijedi ovako i u narednom periodu moramo odlučiti kako dalje. Jedan naš major po činu iz Zenice jučer je priveden i pretrpio je lakše tjelesne povrede. Mi ćemo istrajati u onome što tražimo, kazao je Naim Salihović, demobilisani borac iz Srebrenika.
  image
  /alena beširević

  Uz napomenu da se nije borio za ovu državu da ovako bude, on naglašava da je ono što se dešava prešlo sve granice.

  – Imamo 1.600 udruženja. Šta će nam toliko, nek’ ih ukinu i eto para svima. Stid me što sam branio ovu državu, izjavio je Salihović te dodao da će protest danas biti mirniji, ali da bi trebalo biti više ljudi.

  10.05

  U Parlamentu FBiH danas bi, prema ranijim najavama, trebala biti održana vanredna sjednica, a ispred zgrade se okupilo nekoliko desetina boraca.
  image
  /Mimi đurović rukavina

  Jučer je, naime, ispred zgrade Parlamenta protestvovalo nekoliko desetina demobilisanih boraca, a za danas je najavljen masovniji skup.

  Nezadovoljni borci su jučer u jednom trenutku pokušali ući u zgradu, ali ih je policija u tome spriječila, nakon čega je došlo i do razlaza parlamentaraca.

   

  Source: Oslobođenje