OSUDA DEMOBILISANIH BORACA USK

 

Pravosudni organi Bosne i Hercegovine su prije samo nekoliko dana uhapsili našeg generala i još 12 pripadnika 5. Korpusa na šta nismo mogli ostati ravnodušni.

Zajedno sa Vladom Unsko-sanskog kantona, posebno ministarstvo za pitanje boraca, ali i drugim boračkim udruženjima smo organizovali Skup podrške za generala koji su prihvatili i svi građani našeg kantona i vrlo rado se odazvali istom.

Skupili smo 10 000 ljudi u centru Bihaća i pokazali generalu Dudakoviću da ima našu podršku, ali nam je teško palo kada smo vidjeli da pojedini nisu imali dostojanstva i u istom su periodu organizovali svoje stranačke skupove, a da pri tome nisu ni spomenuli naše heroje koje je SIPA uhapsila zbog navodnih zločina nad srpskim stanovništvom.

Razočarani ponašanjem pojedinih političara ali i drugih javnih ličnosti i nedolaženjem na  “SKUP PODRŠKE ZA GENERALA DUDAKOVIĆA I OSTALE” oglasili su se iz Udruženja demobilisanih boraca Unsko-sanskog kantona.

Sadržaj njihovog emaila, ali i kratkog saopštenja vam prenosimo u potpunosti:

saopštenje.jpg

Smatramo da se general Atif Dudaković zajedno sa svim borcima 5. Korpusa u ovako teškim vremenima treba spominjati svakodnevno jer im na taj način dajemo podršku koja im je prijeko potrebna.

(Predsjednik NDB Nijaz Nijo Tutić)

 

Source:cazin.net