Asim Kamber u bijegu, privedeni njegov sin i administrator portala inmedia.ba ???

Pretres stana  i porodične kuće Asima Kambera (SDA), federalnog zastupnika   i predsjednika lokalne stranke kao i ispitivanje privedenih  lica u  Policijskoj upravi (PU) Sanski Most još traje, ali  Asim Kamber još uvijek nije  došao u Sanski  Most.

Policija čeka na njega. Nezvanično je ujutro otišao  u Banju Luku, međutim, postoje indicije da mu je iz Općinskog suda Sanski Most  dojavljeno za pretres.

Naime, rješenje o pretresu donio je sanski  sud. Zgrada  ove institucije udaljena je svega tri kuće   od stana Asima Kambera. 

Kamberov “bijeg”  nije ništa  novo.Prilikom  demonstracija građana 2014.godine protiv općinske vlasti  on je  takođe  pobjegao iz grada i krio  se u okolini.

U PU  je  priveden administrator portala  inmedia.ba  inicijala  A.B.  kao i Mirza Kamber, sin Asima Kambera .

Obojica su blisko  povezani  sa  radom ovog portala  koji redovito objavljuje kolumne  federalnog  zastupnika Kambera  sa njegovog bloga  asimkamber.com.

Nezvanično, izjavu je dala i sekretarica  SDA Sanski Most.

A.B. čiji identitet je poznat našem portalu student je Fakulteta informacionih tehnologija.

Kao što smo objavili  u stanu i porodičnoj kući  Asima Kambera traženi   se  dokazi  vezani  za objave transkripata na njegovom blogu asimkamber.com i na portalu inmedia.ba . Pretresane i pomoćne prostorije  u  podrumu ove zgrade, kako se nezvanično saznaje, gdje Kamber drži  dokumentaciju i dosjee svojih političkih protivnika, ali i običnih građana Sanskog Mosta i Krajine.

 

Kamber je tako  objavio četiri transkripta Državne agencije za istrage  i zaštitu (SIPA) koje je ova policijska agencija radila  tokom posebnih istražnih radnji po nalogu Tužilaštva USK u krivičnom predmetu protiv  bivšeg direktora Unsko-sanskih šuma Đevada Muslimovića  i još pet njegovih optuženih suradnika iz  Šuma.

Ovi transkripti još nisu korišteni tokom suskog postupka, pa je, čini se , Kamber ušao u oblast činjenja krivičnog djela  ometanja rada pravosuđa i uticaja na svjedoke.

/normala.ba