PRED IZBORNA ZAPOŠLJAVANJA U SLUŽBI ZA ZAPOŠLJAVANJE

Danas je suspendiranim radnicima menadžment JU Služba za zapošljavanje USK-a priredio ramazansko iznenađenje. Naime na njihova radna mjesta raspisali su konkurs za prijem novih-starih radnika.
Kako je Kantonalni Sud 18.04.2018. donio rješenje o stavljanju izmontiranog pravilnika po kojem su ovi radnici suspendirani sa svojih radnih mjesta,ni dan danas nisu vraćeni na svoja radna mjesta (politika je i iznad Suda).
Danas 23.05.2018. izišao je konkurs u dnevnim novinama Oslobođenje kojim se traže radnici da popune već popunjena radna mjesta.
Ranije smo pisali da su dovedeni novi radnici na ova radna mjesta a da rok žalbe starim radnicima nije ni istekao.
Potrebno je istaći da menadžment ne poštuje ni pravilnik po kojem navodno rade jer u tom istom Pravilniku o radu Službe čl.4. st.1. propisana je obveza internog oglašavanja upražnjenih radnih mjesta. Potrebno je istaći da radna mjesta za koja je raspisan javni oglas/konkurs nisu upražnjena, na istima rade zaposlenici s radnim statusom “na neodređeno vrijeme” što samim time oglas/konkurs čini nezakonitim.
Tko će biti primljen i tko će konkurirati na ova radna mjesta ostavlja nas da vidimo , mada smatram da konkurs nije trebao biti ni objavljen kad se već zna tko će raditi na tim radnim mjestima i čime su zaslužile ista.
Kako se već dugo godina u ovoj ustanovi vodi politički revanšizam što će nam politika sljedeće pripremiti a naravno za račun nepodobnih ostaje nam da i to vidimo.