SARAJEVO „GORI“, A PROVINCIJA SE RAZBUKTAVA… Rađa se nova koalicija čiji bi zajednički kandidat za Predsjedništvo bio Šepić

  „Pozivamo i neke druga, A- SDA, da se okupimo oko tog predizbornog koalicionog dogovora kako bi bili snaga br. 1 u BIH i prije i nakon izbora“, rekao je Konaković

  „Predali smo prijave za sve nivoe vlasti, osim za člana Predsjedništva BIH. Očekujemo ubjedljivu pobjedu u Kantonu Sarajevo, to nam je skupljanje potpisa apsolutno potvrdilo i očekujemo da ćemo biti jako dobri u još nekim kantonima poput ZDK, BPK, Krajini, Tuzli“, rekao je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Dino Konaković novinarima nakon predaje prijave za učešće na izborima CIK-u.
  „ Mislim da je ovo rekord, da je neko napravio ovakav bum na političkoj sceni, rekao je Konaković i dodao da traže stranke koje razmišljaju isto.

  On kaže da lijevi i desni zanemaruju osnovne funkcije i bolju Bosnu i Hercegovinu.

  „ To nisu ove vladajuće stranke, to nije ni SDP. To su neke nove stranke. Danas smo sa Šepićem predali zajedno listu, on je naravno vrlo kompatibilan, tu smo blizu da dogovorimo zajedničke nastupe. Pozivamo i neke druga, A- SDA, da se okupimo oko tog predizbornog koalicionog dogovora kako bi bili snaga br. 1 u BIH i prije i nakon izbora, rekao je Konaković.

  On dodaje da je fokus stranke na KS, gdje žele završiti započeto gdje su ih, kako kaže, prekinuli u zamahu.

  „ Znamo šta ovdje treba uraditi kako bi KS bio primjer za BIH, rekao je Konaković i dodao da će zamoliti organe stranke da on lično ostane na listi u Kantonu Sarajevo.

  „Očekujemo promjenu, mislimo da je ova država spremna za jednu novu politiku i promjenu koja će državu okrenuti ka stabilizaciji, EU putu i generalno razvoju i perspektivi BIH“, rekao je nakon predaje prijave u CIK-u Senad Šepić iz Nezavisnog bloka.

  On je rekao da to ne mogu uraditi aktuelne vlasti, niti stranke koje su do sada imale priliku.
  – Ja vjerujem da će se promjena desiti i da će nova politika i srednji profil puta pobijediti, rekao je Šepić.

  Rekao je da NB razgovara sa sličnim strankama i politikama istog profila.
  – Danas smo se prijavili i nastupićemo na svim nivoima. Imamo zaokruženu priču da nastupimo sa strankom Elmedina Konakovića, imaćemo zajedničke liste za neke nivoe vlasti, zajedničku podršku za kandidata za člana Predsjedništva BIH. Osim njih imamo razgovore i sa drugima, rekao je Šepić.

  Na pitanje je li on zajednički kandidat za člana Predsjedništva BIH, odgovorio je da je vjerovatno on taj kandidat.

  (TBT)