Da li je Vlada USK prevarila Haruna Sadikovića za 15.000 KM ???

Premijer USK Husein Rošić zajedno sa saradnicima, jučer je primio džudistu iz Bihaća Haruna Sadikovića.

Kako bi se  uspješni džudista mogao neometano pripremati za predstojeće Olimpijske igre 2020. godine,  potpisan  je Ugovor o finansijskoj pomoći, kako bi na narednim turnirima  Harun postigao olimpijsku normu.   

Ugovor su potpisali Husein Rošić, premijer USK, Muhamed Ramić , ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi USK, Sportski savez USK i Judo savez.

Dr. Rošić ističe da Vlada Kantona želi i hoće pomoći mladim ljudima koji ostvaruju vrhunske rezultate, a jedan od sportskih ambasadora USK je i Harun Sadiković.

Tom prilikom na službenoj stranici Vlade USK objavljen je tekst u kom se navodi da će najboljem bosanskohercegovačkom džudisti na ovaj način Vlada Kantona  iznosom od 30 hiljada maraka, finansirati odlazak na šest kvalifikacijskih turnira iz Grand Prix serije i trening kampove. 

Nakon ovoga, Radio-televizija Unsko-sanskog kantona objavila je informaciju da se Vlada USK tom prilikom obavezala pomoći  Harunu Sadikoviću  sa iznosom od 10.000 KM, a Sportski savez  USK  sa 5.000 KM. 

Prostom matematikom se dolazi do zaključka da se radi o ukupnom iznosu od 15.000 KM, pa se postavlja pitanje da li se radi o nenamjernoj grešci ili je Harun Sadiković ostao bez iznosa od 15.000 KM.