Migrant iz Maroka u alkoholiziranom stanju napao policajca u Bihaću

Događaj se zbio sinoć oko 23 sata u ulici Bosanska u Bihaću, kada su policijski službenici PS Bihać obavljali standardne poslove i zadatke.

“Policajci su zatekli dva nepoznata strana državljana-migranta kako konzumiraju alkoholna pića. U cilju identifikacije te utvrđivanja da li posjeduju potvrde o iskazanoj namjeri za dobijanje azila u BiH, policijski službenici tražili su dokumente na uvid. Migranti su odbili naredbu policijskih službenika i nastavili konzumirati alkohol, da bi u jednom trenutku, jedan od migranata fizički napao policijskog službenika pri čemu mu je nanio lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke, konstatovane u kantonalnoj bolnici u Bihaću”, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Nakon toga, policajci su stavili pod kontrolu dvojicu migranata te ih lišili slobode.

“Izvršeno je alkotestiranje te je utvrđeno prisustvo alkohola. S obzirom na to da migranti nisu posjedovali potrebnu dokumentaciju, nakon popunjavanja potrebnih upitnika, utvrđeno je da se radi o A. B. (1997.) i M. A. A. (1987.), obojica iz Maroka”, istakla je Galić.

Nad njima je zavedena kriminalistička istraga zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać.

Source: klix.ba