KLJUČ // Desetine migranta noćili doslovno u vodi | FOTO

Problem sa migrantima u općini Ključ svaki dan postaje sve veći. Crveni Križ Ključ se aktivno uključio da pomognu migrantima i u okviru svojih nadležnosti to i rade , međutim pojavljuju se i drugi problemi koje ne mogu sami riješiti te i im je potrebna pomoć.

U nastavku vam prenosimo zadnje saopćenje Crvenog Križa Ključ vezano za situaciju sa migrantima u Ključu:

Ovo više nije migrantska kriza, jednostavno ovo prerasta u jednu nehumanu katastrofu, nebriga i osuda na nehumane patnje ovih već napaćenih ljudi.

Njih 64 su prenoćili doslovno u vodi. Na ovom mjestu je takav teren da se nema načina, u ovakvim uslovima pružiti ni minimalna zaštita ovim migrantima. Pokušali smo kontaktirati nadležne da se organizuje jedan autobus za prevoz, ali bezuspješno.

Crveni križ redovno izvještava o ovim i sličnim problemimam međutim, nemamo na pomolu nikakvog rješenja kako bi se rješila ova problematika.

I pored naših maksimalnih napora da pomognemo migrantima, sve se svodi na lanč paketima i prvoj pomoći bolesnima, dok u drugim problemima ne uspijevamo, niti je u nadležnosti Crvenog križa. Ovo je zabilježeno jutros u 7 sati, trenutno pada jaka kiša.

/krajina.ba