BANJA LIKA // Uhapšen Davor Dragičević

  Vlasti u Republici Srpskoj jutros su uhapsile Davora Dragičevića, prenose na Facebooku članovi grupe “Pravda za Davida”.

  Povodom te informacije, kontaktirali smo Ifeta Ferageta, advokata Davora Dragičevića.

  – Upravo provjeravam situaciju. Radi se o nekom pozivu, na koji se Dragičević nije odazvao i zbog toga je priveden. Ipak se zakon selektivno primjenjuje – kazao je za naš portal Feraget.

  Majka Davida Dragičevića, koji je nastradao u martu ove godine, napisala je šokantne objave na Facebook grupi “Pravda za Davida”.

  Ona je navela da su uhapsili Davora i da će ga ubiti.

  Njene izjave su izazvale nevjericu i poziv na bunt brojnih članova ove grupe. Članovi grupe se pozivaju da masovno izađu ispred zgrade MUP-a RS.

  Naime, MUP RS je saopćio da su protiv Dragičevića i još 19 osoba, među kojima je i zastupnik u NSRS Draško Stanivuković, podnesene krivične prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. decembra.

  Prema zvaničnicima MUP-a RS, članovi grupe “Pravda za Davida” postupili su suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS.

  Članovi ove grupe 17. decembra su iznijeli teške optužbe na rad MUP-a i negodovali zbog ponovnog izbora Dragana Lukača za ministra unutrašnjih poslova RS.

  Do zvanične informacije iz MUP-a RS nismo uspjeli doći ni nakon desetak poziva, jer se iz ureda za odnose s javnošću MUP-a RS i Uprave policije Banja Luka niko ne javlja.

  /avaz