NASTAVAK SJEDNICE SKUPŠTINE USK Zastupnici čekaju, u SDA USK “tuča” ko će ići u Dom naroda FBiH; manipulator Kamber podržava Nijaza Hušića a protiv je Hadisa Jusića iz BIhaća

Najavljeni nastavak sjednice  Skupštine  USK  zakazane  danas    za 10 sati kojom bi se okončala procedura imenovanja  delegata u Dom naroda  FBiH , još nije počeo , jer u SDA USK  traje “rat” oko imena  delegata   za ovaj federalni dom.

Iako je već ranije objelodanjeno da bi  ispred  SDA USK  u  Dom naroda  išao  Hadis Jusić iz BIhaća, druga  struja koju predvodi Asim Kamber  i Almin Handanagić traži da  na ovu poziciju  ide  Nijaz Hušić iz Cazina.  Hušić  je u srodstvu sa Handanagićem,a Kamber  svojim  angažiranjem  pokušava  da  stvori  utisak kako on “vlada situacijom” vi da ujedno  postavi svoje igrače  na određene pozicije. NIjaz HUšić je dugogodišnji stranački karijerist, a krajem prošle godine sređen mu  je posao u MInistarstvu obrazovanja na  namještenom konkursu za poziciju stručnog savjetnika za visoko obrazovanje. No, Hušić je nezasit kao i njegov mentor Asim Kamber i  rođak Almin Handanagić.

Po drugim informacijama, “u igri ” je čak i  Bošnjak Ekrem Prošić  iz DF-a. Prošić je  odbio suradnju sa vladajućom pozicijom jer  su ga odbili  za ovu  poziciju.

Prošić: Spreman za Dom

Kamber i Handanagić duže vrijeme , prema izvorima normala.ba, u Sarajevu lobiraju  za Hušića i  vrhu stranke prokazuju  svoje kadrove  koji “ne igraju po njihovim notama”. Jedan od onih  kojima prave smicalice  u Centrali  je zastupnik Mehmed Mahmić, koji  je prilikom  odlučivanja o imenu  za Dom naroda  bio za Hadisa Jusića.

Kamber: Manipulator  ne odustaje

Asim Kamber uporedo  sa  ovim aktivnostima  lobira  za sebe da ga vrh Stranke predloži u Dom naroda Parlamentarne Skupštine BiH. Tu je veća lova.

/normala