SBB USK DOBIO ”ZELENO SVJETLO” ZA RUŠENJE VLADE MUSTAFE RUŽNIĆA, NOVA VEĆINA POSLIJE BAJRAMA?

Kako saznake portal uskinfo.ba juteos je neslužbeno potvrđeno od nekoliko izvora, da je Savez za bolju budućnost dobio zeleno svjetlo za formiranje nove većine u Unsko-sanskom kantonu. S obzirom da je takva “priča” napravljena na federalnom nivou, “spuštanje po vertikali” prema Kantonu i nije toliko iznenađenje.

Od izvora bliskih SDA stranci saznajemo kako je formiranje nove većine u finalnoj fazi. U novoj većini za sada se ne spominje SDP.

Vildana Alibabić, koju je naš portal jutros kontaktirao, kaže kako prvi put čuje za novu većinu, ali je odmah i potvrdila kako u kombinacije sa SDA neće ići.

To je zvanični stav Naše stranke, a i mene lično, kazala je profesorica Alibabić.

Neslužbeno saznajemo i kako je A-SDA pokušala spasiti vlast ponudom SDA stranci da zajedno te dvije opcije formiraju novu većinu. Ovaj put, za razliku od perioda poslije izbora, kada je bilo obrnuto, SDA nije pretjerano zainteresirana za tu opciju. Pored SDP-a i Naše stranke, koje niko ne spominje, Laburisti su svim “probosanskim” strankama posljednja opcija za formiranje nove većine, što također nije novost u političkim odnosima u USK-a.

S obzirom da naš izvor kaže kako su stvari u finalnoj fazi i da se prvi potezi očekuju odmah poslije praznika, nećemo dugo čekati na potvrdu ovih informacija.

/uskinfo.ba