VIDEO: ”VEĆINA” NEZADOVOLJNA RADOM VLADOM, EVO ŠTA JE REKLA VILDANA ALIBABIĆ O USKRAĆIVANJU PODRŠKE

U Bihaću je danas održan Kolegij Skupštine Unsko-sanskog kantona, kako bi se utvrdio termin i Dnevni red održavanje 6. redovne sjednice.

Termin održavanja je petak, 12.07.2019. godine, a zastupnici će raspravljao o 12 tačaka.

Međutim, većina prisutnih izrazila je nezadovoljstvo radom Vlade, kazavši da ne mogu pratiti rad Skupštine. Najglasnija je bila zastupnica Vildana Alibabić koja insistira na donošenju “Zakona o porijeku imovine”. Prema njenim riječima, taj zakon je bio jedan od šest uslova kako bi Naša stranka podržala rad Vlade USK-a i bila dio “većine”. Na idućoj sjednici u julu, nema šanse za usvajanje Nacrta obog zakona, ali je moguće u augustu, kad je iznova obećano. Na pitanje, da li će uskratiti podršku Vladi ako se obećanje ne ispuni u augustu, zastupnica Alibabić je rekla “Veoma je moguće”.

Pored nje, zastupnici Zikrija Duraković, te Ilda Alibegović također su izrazili nezadovoljstvo radom Vlade i pojedinih ministarstava zbog dugog čekanja na pripreme zakonskih rješenja. Zikrija Duraković je konkretno naveo izmjene Zakona o turizmu, na koje se čeka i o kojima se priča već godinu dana, dok je Ilda Alibegović spomenula brojne inicijative koje je podnijela, a koje još “nisu došle na red”.

Svoj komentar za USKinfo.ba dao je i predsjedavajući Skupštine USK-a, Agan Bunić.

Pogledajte izjave.

/uskinfo