Koalicija u GV Bihać puca dok Šuhret Fazlić “lobira” za Banja Luku u Briselu

Iako je bila najavljena, za danas predviđena 40. sjednica Gradskog vijeća Bihać ipak nije održana.

Naime, za prijedlog dnevnog reda glasalo je 15 vijećnika, dok je protiv bilo 11 vijećnika, te predloženi dnevni red nije dobio potrebnu većinu.

Gradski vijećnici trebali su danas, između ostalog, raspravljati o prijedlogu Odluke o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju nekretnina ustanovljenjem služnosti u svrhu izgradnje vodovodne infrastrukture u obuhvatu Nacionalnog parka „Una“ vodovod Orašac – Ćelije – Štrbački Buk.

Do ne usvajanja  dnevnog reda je došlo zbog neopravdanog izostanka dvojice vijećnika iz reda POMAK-a.

Današnji prijedlog dnevnog reda nisu  podržali ni vijećnici iz SDA, kojima su inače puna usta hvale za infrastrukturne projekte u Ljutočkoj dolini, ali im izgleda smeta realizacija istih kada za njih ne mogu preuzeti zasluge.

Nije ovo prvi put da predloženi dnevni red ne dobije podršku većine, a problemi u koaliciji su eskalirali nakon ne usvajanja izvještaja  o radu JP “Vodovod” d.o.o. Bihać pa se s pravom nameće pitanje, da li aktualna “većina” u GV Bihać funkcioniše ?

Dok  dešavanja na uzavreloj Krajškoj političkoj sceni eskaliraju gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić boravi sa delegacijom grada Banja Luke u Briselu,  gdje lobiraju na projektu da se Banja Luka proglasi za evropsku prijestolnicu kulture u 2024. godini.

Nakon svega navedenog postavlja se pitanje da li su gradonačelniku Fazliću priči interesi građana Banja Luke ili vlastiti sugrađana ???