Burno u KO SDA USK: Priprema za izbor novog saziva Kantonalnog odbora?

Iako još nema službene potvrde ovih dana je jako burno u KO SDA USK. Naime, ova stranka nakon provedenih izbora za općinske i gradske nivoe užurbano se priprema za izbor novog saziva Kantonalnog odbora.

Aktualni predsjednik KO SDA Šemsudin Dedić koji je na nedavno izbornom Kongresu SDA izabran za jednog od potpredsjednika ove stranke i pored Statutarnih i usvojenih načela da niko u stranci ne može obavljati više značajnih stranačkih funkcija, očito drugačije misli. On je uz potpredsjedničku funkciju trenutno i na poziciji ministra u Vladi Fbih, ali i poslanika u PS BiH.

Unatoč svim tim funkcijama, Dedić je stava da je on najbolji izbor i za novi četverogodišnji mandat predsjednika KO SDA USK. Pokušao je i to uvjeriti sve općinske i gradske odbore čije je predsjednike odlučio pozvati u Sarajevo kako bi to lično potvrdili lideru ove stranke Bakir Izetbegoviću, saznaje Biscani.net portal.

Međutim, kada je Dedić mislio da je njegov novi mandat u stolici prvog SDA-ca u Krajini već riješen na scenu je stupio GO SDA Cazina koji odlučuje za novog predsjednika KO SDA kandidirati bivšeg premijera USK Rošića. Kako portal Biscani.net saznaje, ovu kadrovsku križaljku u SDA USK podržava i Asim Kamber kojeg smatraju i glavnim kreatorima ovih dešavanja u krajiškom SDA.

Očito je da Kamber želi definitivno preuzeti kormilo u dosta “pisrnuloj” SDA USK, koja se već mjesecima bori preuzeti ovdašnju kantonalnu vlast od ASDA ali bezuspješno. Ne smije se zaboraviti da je u vrijeme kad je Rošić obavljao dužno premijera USK u političkim krugovima slovio kao odani “Kamberov čovjek” koji je radio sve da ne udovolji traženjima i kadrovisanjima Šemsudin Dedić.

(Biscani.net)