Danas bi se na sjednici Predsjedništva SDP BiH trebalo raspravljati i o slučaju “Zulić-Čavkić”- POSTOJE LI U SDP BiH DVOSTRUKI ARŠINI ?

Danas bi se u Sarajevu trebala održati sjednici Predsjedništva SDP BiH na kojoj bi se između ostalog trebalo raspravljati i o inidentu na sjednii Gradskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bihać koji se desio 18.02.2020.godine.

Podsjećamo da je iz Ministarstva unutrašnjih poslova  Unsko-sanskog kantona obznanjeno  da je 18.02.2020. godine u 18:45 sati  u sluzbenim prostorijama SDP Bihać u ulici Krupskoj bb jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.  Prema izjavama očevidaca tom prilikom je  Alen Zulic fizički napao podpredsjednika SDP Bihać  Admira Čavkića.

Od provjerenog izvora iz SDP Bihać dobili smo informaciju da su na danas zakazanu sjednicu Predsjedništva SDP BiH pozvani i Hajrudin Havić (predsjednik KO SDP USK) i Alen Zulić (predsjednik GO SDP Bihać). Na današnjoj  sjednici Predsjedništva SDP BiH trebalo bi se  posebno razmatrati o slučaju fizickog napada Alena Zulica na Admira Čavkića.

Takođe, od istog  izvora smo saznali da su danas u Sarajevo otputovali Admir Ćavkić i Adnan Habibija. Njih dvojiaca će tražiti  prisustvo  sjednici Predsjedništva SDP BiH  samo iz razloga  da se cuje i druga, oštećena, strana.

Podsjećamo da je Damir Nikšic isključen iz SDP BiH jer je na sjednici Glavnog odbora SDP BiH verbalno, ne fizički, vrijeđao novinare i delegate iz Tuzle.  Tom prilikom lider SDP-a Nermin Nikšić je izjavio :

“Smatramo da niko nema pravo vrijeđati, provocirat i kvalifikovati bilo koga čime se nanosi šteta unutar SDP-a i u javnosti. Prijedlog je da se naš član, drug i zastupnik isključi iz članstva”