[VIDEO]ON, ONA I PETA KOLONA: Bakirsam protiv svih «GROBLJE IZDAJNIKA»

  Posteri i video uradci sa ovakvim porukama već su viđeni u turskim medijima u kojima se Recep Tayip Erdogan bori „sam protiv svih“, i poput Bakira Izetbegovića „pokoka“ sve izdajnike i petokolonaše

  Samo dva intervjua koja je Senad Hadžifejzović, urednik i vlasnik FACE TV, uradio sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, dovoljan su primjer šta jedan vrstan novinar može uraditi i koliki mogu biti efekti i dometi jednog sarajevskog medija. Bez ikakve dvojbe ova dva intervjua bila su prvorazredni medijski događaj u regionu. Uopće nije potrebno vršiti monitoring koliko se regionalnih medija pozvalo i citiralo ove intervjue, odnosno koliko se samih političara referiralo na njih. Zapravo veoma teško je pretpostaviti efekt ovog Hadžifejzovićevog medijskog poduhvata. I to će ostati priča sama za sebe koja će još dugo trajati.
  Ovdje treba obratiti pažnju na neke druge momente kad su sarajevski mediji u pitanju. Kao i u svemu drugom tako se i u ovome građani Sarajeva mogu zapitati – zar vječito moramo imati uspješne pojedince koje, na kraju, opet nedovoljno cijenimo i ne poštujemo.

  Dakle, pored 5-6 televizija, dvije državne i jedne kantonalne, koje se finansiraju iz budžeta, te 2-3 privatne televizije, koje se finansiraju iz privatiziranih firmi, odnosno marketinških donacija državnih frimi koje kontrolira SDA, FACE TV je postala regionalni medijski hit.

  Opće je poznato da Hadžifejzović preživljava razne vrste pritisaka, a posebno pritisak na kompanije koje se ne smiju reklamirati na njegovoj televiziji, te da stoga jedva sastavlja „kraj s krajem“ u finansijskom smislu. Čak ga osobno režimski botovi tretiraju kao petokolonaša i svrstavaju među nekoliko oponenata režima.

  Ako se letimično baci pogled na ostale medije, posebno na portale i novine, uočit će se da 80% ih finansiraju stranke i biznismeni, da ne kažem tajkuni, bliski sadašnjoj vladajućoj (tročlanoj) koaliciji.

  Šta je, onda, ostalo opoziciji od medija? Tek nekoliko portala koji se kuraže i više prkose nego se suprotstavljaju režimu. Ni njih tako beznačajne u odnosu na režimske „medijske gigante“ ne mogu trpjeti te ih progone i optužuju da su „petokolonaši“ koji rade za Aleksandra Vučića.

  Sve ih je „Balijska udba“ portretirala i plasirala na društvene mreže kako bi se botovi i uhljebi iživljali nad njima. Ni to nisu u stanju sami osmisliti, jer posteri i video uradci sa ovakvim porukama već su viđeni u turskim medijima u kojima Recep Tayyip Erdogan se bori „sam protiv svih“ i poput Bakira Izetbegovića „pokoka“ sve izdajnike i petokolonaše. Pošto Izetbegović u svemu slijepo slijedi Erdogana za očekivati je da će sljedeći uradak „Balijske udbe“ biti na temu „groblje izdajnika“.

  /The Bosnian Times