Facebook Grupa “Srce za Krajinu” // Skupina mladih Krajišnika iz dijaspore prikuplja novac za Kantonalni bolnicu

Srce za Krajinu je akcija koju je pokrenula skupina mladih Krajisnika iz AT i DE u suradnji sa pomozi.ba Cilj nam je da skupimo novac i da ga upotrijebimo za nabavku medicinske opreme za zdravstvene ustanove u USK.

Nas primarni cilj je pomoci KB “Dr. Irfan Ljubijankic” sa respiratorima, ali ako to ne bude moguce, novac cemo utrositi na ostalu potrebnu opremu kao sto su rukavice, maske, higijenska sredstva, zastitna odijela itd. Usput cemo se naravno potruditi da pomognemo i ostale bolnice i domove zdravlja u kantonu.

Cinjenica da iza ovog stoji pomozi.ba vam govori dovoljno o ozbiljnosti i transparentnosti cijele akcije. Nas cilj je maksimalno pomoci i ako je potrebno, otici korak dalje i od same drzave u pokusaju da nabavimo potrebnu opremu i spasimo sto vise zivota.

Nijedna marka koju prikupimo nece ici direktno pojedincima ili zdravstvenim ustanovama u Bosnu, nego cemo se truditi da sva pomoc ide u vidu sredstava i opreme kako bi se izbjegle manipulacije sa novcem.

Svako je dobro dosao i svako moze da podijeli svoje ideje i iskustva. Vazno je da budete kolegijalni i konstruktivni u svojim stavovima. Svaki oblik politickog oglasavanja ili teorija zavjere je strogo zabranjen i rezultirat ce banom.

Trudit cemo se da vas redovno izvjestavamo o toku same akcije. Imajte na umu da smo krenuli tek 21. Marta te je jos prerano da pricamo o prikupljenim sredstvima i njihovom utrosku.

Na kraju akcije cemo predati zavrsni izvjestaj sa svim podacima o prikupljenim i utrosenim sredstvima.

VAZNO:Novac mozete iskljucivo da uplacujete na ovaj racun ispod. Dakle, ne dopusite da vas neko prevari i da se predstavlja u ime ove grupe. Ako se to desi, prijavite ga odmah policiji.

OVO JE JEDINI DOZVOLJENI RACUN!!!

➡️Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:

ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Oestereich

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: “za medicinsku opremu u Krajini”

Link na pomozi.ba kampanju:
[https://www.facebook.com/hilfhelfenpomozi.ba/photos/rpp.630458300316780/3326468954049021/?type=3&theater](https://www.facebook.com/hilfhelfenpomozi.ba/photos/rpp.630458300316780/3326468954049021/?type=3&theater)