Prvi slučaj Koronavirusa među uposlenicima Kantonalne bolnice ?

Novi zaraženi u Unsko-sanskom kantonu otkrivaju se iz dana u dan. Prvi slučaj potvrđen je u Kantonalnoj bolnici “dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Nijedna od zdravstvenih ustanova u zemlji nije uspjela spriječiti proboj korona virusa tako ni Kantonalna bolnica u Bihaću. Prema posljednjim rezultatima testiranja koja su obavljenja u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu među pozitivnim na COVID-19 je zaposlenik (ime i prezime poznato redakciji bisce.ba) u administraciji Kantonalne bolnice u Bihaću i bliski saradnik aktualnog direktora Hajrudina dr. Havića.

Shodno pravilima medicinske struke a zbog pandemije koronavirusa svi primarni kontakti bi trebali biti testirani, a sekundarnim kontaktima odmah određena mjera samoizolacije. Kontaktirali smo porukom Komandanta kriznog štaba, premijera UKS Mustafu Ružnića i zamolili ga za odgovor na pitanje: Da li će lica iz administracije Kantonalne bolnice u Bihaću a koja su bila u kontaktu sa zaraženim, a po pravilima struke i naredbama kriznog štaba USK biti upućena u samoizolaciju ? Odgovor na pitanje nismo dobili.

Prema informacijama iz administracije koji su bliski našem portalu kazali su nam da je svaki dan u administraciji prisutno oko 50 uposlenika, među kojima je i lice pozitivno na COVID-19.

Bišće.ba